Last
week I made delicious carrot cake for my birthday and I decided to
share the recipe with you today. The result was something very light and
tasty and the good news is that you don't need much products do it- you
probably already have most of them in your kitchen.
While
I was making the "snowy" decoration of the cake, I thought it could be
the perfect surprise for your guest and beloved ones during the upcoming
holidays.
Actually,
this is my first post of this kind (cooking/baking), so please be
gentle to me. If you want to see more interesting recepies infuture,
please let me know in the comments below.
So, let's get started!
Here's what you're gonna need:
2 carrots
2 cups of flour
2 eggs
2 cups sugar
1 cup cooking oil
1 cup milk
1 cup walnuts
2 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
300g cream cheese
300 ml liquid cream
2 carrots
2 cups of flour
2 eggs
2 cups sugar
1 cup cooking oil
1 cup milk
1 cup walnuts
2 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
300g cream cheese
300 ml liquid cream
Beat the eggs (2 pcs) and sugar (2 cups) in a deep bowl. Then add the oil (1 cup) and milk (1 cup) and premixed flour (2 cups flour) baking powder (2 tsp) and cinnamon (2 tsp ). Beat the products until you get a smooth mixture. Next add the grated carrots (2 pieces) and nuts (1 cup).
Not it is time for the marshes.
You
can choose between cutting the mixture in 3 or 4 equal parts and baking
separately or baking everything at once without cutting. If you choose
the second option (like I did), you have to cut the cake marshes after
you take the cake out of the oven.
Now it is time for the frosting.
Beat the cream cheese (300 g) and liquid cream (300 ml.) for 2-3 minutes. If you want, you could also add a few drops of liqueur by your choice. Add the frosting and unleash your imagination by decorating the cake.
Store cake in the refrigerator for a few hours.
I hope you liked my recipe and found it helpful.
***
Миналата седмица приготвих вкусен морковен кейк за рождения си ден и реших да споделя рецептата с вас. Резултатът бе нещо изключително леко и вкусно, за чието приготвяне се нуждаете от малко съставки, повечето от които вероятно вече имате в своята кухня.
Миналата седмица приготвих вкусен морковен кейк за рождения си ден и реших да споделя рецептата с вас. Резултатът бе нещо изключително леко и вкусно, за чието приготвяне се нуждаете от малко съставки, повечето от които вероятно вече имате в своята кухня.
"Снежната"
декорация на кейка пък ме наведе на мисълта, че сладкишът може да бъде
подходящата изненада, с която да зарадвате вашите гости или близки на
празника.
Бързам
да отбележа, че това е първият по рода си пост от този тип (свързан с
готвене), така че мнението ви е от изключително значение за мен. Може да
споделите вашите впечатления в коментарите.
И така, нека започваме.Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно
2 яйца
2 чаени чаши захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. орехи или ядки по избор
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
300 г крема сирене
300 мл течна сметана
Най-наред трябва да приготвите сместа за блатовете. Разбийте яйцата (2 бр) и захарта (2 ч.ч.) в дълбока купа. Към тях прибавете олиото (1 ч.ч.), прясното мляко (1 ч.ч.) и предварително
смесените брашно (2 ч.ч. брашно), бакпулвер (2 ч.л.) и канела (2 ч.л.).
Продуктите разбийте до получаването на гладка смес. Към нея се
прибавете настърганите моркови (2 броя) и натрошените орехи/ядки по избор (1 ч.ч.).
Следва изпичането на блата.
По ваш избор може да разделите сместа на 3 или 4 равни части, които да изпечете поотделно или печете без да разделяте. В случай, че изберете втория вариант (както направих и аз), след изкарване от фурната изчакайте блата да изстине и разрежете с назъбен нож.
По ваш избор може да разделите сместа на 3 или 4 равни части, които да изпечете поотделно или печете без да разделяте. В случай, че изберете втория вариант (както направих и аз), след изкарване от фурната изчакайте блата да изстине и разрежете с назъбен нож.
Следва приготвянето на крема.
Кремът се приготвя като се разбиват крема сиренето (300 г) и течната сметана (300 мл.) По желание може да добавите есенции или няколко капки бадемов ликьор за вкус. С крема намажете блатовете отгоре и отстрани. След това е време да развихрете фантазията си и да декорирате кейка по свой собствен избор.
Кремът се приготвя като се разбиват крема сиренето (300 г) и течната сметана (300 мл.) По желание може да добавите есенции или няколко капки бадемов ликьор за вкус. С крема намажете блатовете отгоре и отстрани. След това е време да развихрете фантазията си и да декорирате кейка по свой собствен избор.
Преди да се разреже, тортата е добре да се остави в хладилник за няколко часа да стегне.
Надявам се рецептата да ви е допаднала и вдъхновила.
I love it...I love those pearls on the cake too :)
ReplyDeleteMakeup, Skin Care, and Hair Care
I love the dalmatines!!!!
ReplyDeleteGreets from the EDELFABRIK
Chrissie
Wow I need to try this recipe once :)
ReplyDeletehttp://the-newone.blogspot.nl
INSTAGRAM - hellodashi
xoxo
Great recipe!
ReplyDeleteCheck out my latest OUTFIT POST and
Pre-Christmas giveaway!
XoXo Venoma
Venoma Fashion Freak
Thanks :)
ReplyDeleteLovely recipe :)
ReplyDeleteMaybe you have time to see my New outfit post: Feeling Springy
Love
Akanksha
making carrot cake does not sound very difficult , must try out your recipe
ReplyDeletekeep in touch
www.beingbeautifulandpretty.com
www.indianbeautydiary.com
Looks very good! :)
ReplyDeleteIsa M., Tic Tac Living
That cake looks adorable!! I can never resist a good carrot cake :)
ReplyDeletexoxo
kaley
http://myclosetlife.com
Not only does this sound delicious, but its beautiful!
ReplyDeleteHeidi D.
www.wishesandreality.com